Header image  
S30 skærgårdskrydser
 
 
    forrige
 
Vintersæson 08/09

Den lidt kedelige sæson fra båden bliver taget på land til hun atter skal i vandet er lang og kold. Dagene går med drømme om den kommende sæson's sejlture og oplevelser opdatering af denne hjemmeside samt arbejdes der på et nyt design - se prøve herpå

Foruden det relative store projekt med udskiftning af motor - se link - samt renovering af sejldrevet - nyt ledningsnet og påfyldning af diverse væsker, kom turen til undervandsskroget.

Ved nærmere øjesyn viste det sig at undervandsskroget havde mindst 5 lag gammel bundmaling - det yderste og dermed sidste lag var tilsyneladende en blød bundmaling mens lag nr 2 definitivt var hard-racing. Læg dertil at vandlinien ikke sad i vater og ca 12cm over den vandlinie som sås tydeligt på anti-foulingen (på dansk bundmaling).

Forsøgte med ekcentriksliber og sandpapir nr 80 men efter en time og efterhånden lange arme - måtte konstateres at jeg end ikke nåede igennem det lag hard-racing der sad på. En behjertet sjæl så og hørte min fulde frustration. Vi snakkede om, både hvor mange lag der var smurt på samt hvilken anti-fouling der sad sidst. Poul-Erik gik og funderede..... Resolut tog han fat på vandlinien og sleb den 1-komponent væk, som i parentes var afskallet og grim. Poul-Erik gav gode råd både om slibning samt hvilken anti-fouling jeg kunne bruge. Egentlig havde jeg tænkt en hvid bundmaling - sådan mere for det visuelle men vi blev hurtigt enige om at skulle vandlinien ordnes og males hvid - burde der vælges en anden bundfarve. På med vanten og de lange gorilla-arme - korn 40 på ekcentriksliberen - nu kom jeg igennem og fik langsom fjernet det meste løse.. Bagbords side af kølen blev slebet i bund - på styrbords side sad det overordentlig godt fast.

Poul-Erik gik igang med vandlinien - målte i vater og afsatte streger så vandlinien sad 2cm over den faktuelle vandlinie. Den lokale provianteringspusher havde en blå International antifouling på tilbud - 3.5 Liter blev indkøbt samt primer - pensler - rulle og malertape. En to-komponent hvid farve til vandlinien blev også indkøbt.

Nu venter vi på lidt varmere vejr og jeg skal være helt færdig med slibning af bund, samt afvaskning - førend Poul-Erik kan male vandlinie. Roret er slebet i bund så dette samt kølen skal spartles og primes...

Har boret hullet til Lod-transduceren op og indkøbt Sikaflex 291 som både denne og Log-transduceren skal sidde i.

Så blev vandlinen malet med en 2-komponent hvid

Og her er den tre-bladede Gori-foldepropel

Efter det hårde slibearbejde - afsætning af vandlinie og maling af samme - blev underste kant af vandlinien, efter hærdning, atter afmærket med tape og primer blev påført alle de steder hvor der var slebet ind til gelcoat samt hele kølen.

Herefter blev bundsmørrelse International Cruiser i marineblå omrørt og påsmurt med lille skumgummirulle - nedenunder kan det færdige resultat ses.. Spøgefugle kalder båden for Trikoloren :-)

Nu skal MiLady søsættes d. 17 April

Har brugt lidt Polish på fribordet samt knofedt - hjalp en del så skal igang med Voks og en polérmaskine på meget lave omdrejninger.

Rorpinden er slebet helt ned til træet - skal slibes med fint sandpapir og så lakeres - sikkert flere gange, har fået fremstillet nyt rustfrit beslag. Håndlister på ruffet ligeledes slebet ned til det bare træ, er lidt i tvivl om disse skal lakeres eller have olie - lågerne til nedgangen ligeså, disse skal lakeres. Løjgangen er slebet i bund.

Det "sidste" store "problem" er instrumenterne eller rettere sagt, hvor disse skal placeres. Kortplotter samt lod og log fylder en del 25 plus 2x11 cm. Sådan små 50cm i bredden hvis det samles. På den anden side, kortplotteren er dét instrument vi betjener hvorimod lod og log blot betragtes. På nuværende tidspunkt vides ikke hvor eller hvordan.